x

Mailinglist aanmelden

U bent aangemeld voor de nieuwsbrief


* is verplicht

De Golfbaan van Amsterdam

De Hoge Dijk heeft 27 holes met waarschijnlijk de beste greens van Amsterdam. De Holendrecht en Bullewijk golfbanen vormen een 18 holes wedstrijdbaan (PAR 71) met A-status en is ontworpen door de gerenommeerde golfarchitect Joan Dudok van Heel. De eerste negen holes zijn in 1990 in gebruik genomen; de tweede negen holes worden sinds 1995 bespeeld.

Golfbaan: Abcoudebaan
In het voorjaar van 2002 is de Abcoudebaan met veel enthousiasme geopend. Deze golfbaan (PAR 31) is ontworpen door Gerard Jol. De golfbaan heeft een landelijk karakter door het fraaie uitzicht op de kerktorens van Abcoude. Voorts spelen waterpartijen een belangrijke rol. Op de golfbanen kan 's zomers en 's winters tot zonsondergang worden gespeeld.

De 18 holes golfbaan is toegankelijk voor iedere golfer, mits in het bezit van een geldig golfvaardigheidsbewijs (GVB) of handicap 54. De Abcoudebaan is behalve voor GVB bezitters ook toegankelijk voor golfers met een aantoonbare baanpermissie, afgegeven door een golfprofessional. De greenfee voor de verschillende golfbanen vind je op de tarievenpagina.

Alle golfbanen van De Hoge Dijk zijn qualifying, dus je kunt naar harte lust aan je golf en handicap werken.

Gedurende het seizoen worden de greens op 3 mm hoogte gemaaid en ook buiten het seizoen wordt er gespeeld op zomergreens. Alleen bij sneeuwval wijken we uit naar wintergreens.

Golfbaan De Hoge Dijk ligt in Amsterdam, de driving range is vrij toegankelijk en je kan gebruik maken van alle oefenfaciliteiten.Gebruik van de golfbaan


Kleuren tee's
Met ingang van 1 april 2013 kan iedereen kiezen vanaf welke kleur tee er gespeeld wordt. Er zijn nu meer mogelijkheden om een passende baan te kiezen of om de baan op een andere manier te spelen. Dames hebben de keus uit geel, blauw, rood. De heren kunnen kiezen uit wit, geel, blauw, rood. Op de Abcoudebaan is er ook nog de keuze om te spelen vanaf de oranje tee's.

Tabellen
De bij de kleurentees behorende Playing Handicap tabellen hangen in de hal bij de receptie, beneden bij de Telegolf zuilen, bij hole 1, 10 en bij de Abcoudebaan. Een voor de dames en een voor de heren. De Playing Handicap tabellen zijn in een aantal gevallen iets aangepast in vergelijking met de vorige.

Q-kaarten
De officiële sticker voor een qualifying kaart krijg je uit de computer beneden in de hal.  Eerst kies je hoeveel holes je gaat spelen, in de volgende stap geef je de kleur van de tee aan. Of je kunt een gele sticker bij de receptie vragen.


Vragen?

Mocht je vragen hebben over de nieuwe tees, de scorekaarten en/of je handicap, dan kun je kijken op de site van de NGF via onderstaande link of contact opnemen met de Handicap en Regelcommissie via handicap-com@olympusgolf.nl

http://www.ngf.nl/pagina/meest-gestelde-vragen-nieuwe-tees