x

Mailinglist aanmelden

U bent aangemeld voor de nieuwsbrief


* is verplicht

Golf GVB halen in Amsterdam

GVB staat voor Golfvaardigheidsbewijs. Officieel bestaat de term GVB niet meer. Het GVB halen gaat nu door het leven als handicap 54 maar de meeste mensen kennen de term GVB golf of golf GVB nog wel. Wil je dus je GVB halen dan kan dat in Amsterdam bij Golfbaan De Hoge Dijk.
De PGA-golfprofessionals die les geven op De Hoge Dijk zorgen ervoor dat je in zeer afzienbare tijd je GVB kan halen. Je GVB halen kan individueel maar ook in een groepje. De professionals hebben allen jaren lange ervaring met het begeleiden van beginnende golfers die het GVB gaan halen. Meer informatie over de lesmogelijkheden waaronder het GVB halen vind je hier.

 

Wil je golfen zonder GVB, dan kan dat ook, alhoewel je dan wel een baanpermissie moet hebben. Op de Abcoudebaan kan je goed en veel oefenen, waarna je makkelijker en beter je Golf GVB kunt halen.

Handicap golf

Als je golf echt leuk gaat vinden dan is het tijd om te werken aan je handicap. Eerst ga je voor het zogenaamde handicap 54 of HCP 54. Eigenlijk houdt dat in dat je over elke hole 3 extra slagen mag spelen dan waar de hole eigenlijk voor gemaakt is. Dus over een par 3 hole mag je dan 6 slagen doen en loop je je handicap of handicap 54. Als bovenstaande tekst vragen bij je oproept, wees dan niet bang, want het handicap systeem is best lastig om te begrijpen.

Aanmelden regel examen (GVB examen)

De startende golfer begint met het verkrijgen van een baanpermissie. Vervolgens loop je een 9 holes kaart waarbij je tenminste 18 punten behoort te scoren. Om in aanmerking te komen voor een Handicap 54 (of lager) pasje van de Nederlandse Golf Federatie (NGF), is het belangrijk dat je de golfregels en etiquette leert kennen. Daarvoor zijn boeken verkrijgbaar in de golfshop en er kunnen ook theorieoefeningen gedaan worden op internet. Afsluitend moet er dan een Regelexamen worden behaald. Dit regelexamen wordt door golfschool Fairway afgenomen.

Hoe opgeven voor het (GVB) regelexamen?
Je kunt jezelf opgeven en registreren via info@golfles.net
Graag met vermelding van de volgende gegevens:
• Gewenste datum regelexamen (GVB examen)
• N.a.w. gegevens
• Telefoonnummer
• Geboortedatum
• Evt. golfprofessional

Voor baanpermissie kun je terecht bij de golfprofessionals van de golfschool Fairway.
Meer informatie vind je op de baanpermissie pagina.