27-holes wedstrijd Olympus Golfclub

Op 29 juli heeft Olympus een 27-holes wedstrijd voor haar leden georganiseerd. De 27 holes werden gelopen over alledrie de lussen van De Hoge Dijk: Holendrecht, Bullewijk en Abcoude. Een lange tocht bij fikse temperaturen, en de lussen hebben ook danig van zich afgebeten, maar met ijsjes en watervoorziening onderweg was het allemaal prima uit te houden.

Ondanks de taaie condities is er zeer mooi gescoord: de winnaar kwam met maar liefst 64 stablefordpunten binnen, gemiddeld dus meer dan 21 punten per lus. Wow! Er waren drie namen voor de tweede plek, met 55 punten, oftewel ruim 18 punten per lus.
Natuurlijk waren er ook longest holes en nearies, maar extra leuk was de eagle op Abcoude-hole 4: dat is een “risk/reward” par-4 die met één slag over water en één putt bedwongen is door een van de spelers. Petje af!

Doordat op drie lussen tegelijk gestart werd, kwam iedereen gezellig dicht bij elkaar binnen in de clublounge, alwaar na het Wilhelmus voor Max Verstappen tot de prijsuitreiking kon worden overgaan.
Een nieuwe wedstrijdvorm, zo blijft Olympus steeds nieuwe dingen te verzinnen voor haar leden.