Je golfspel verbeteren

Golfcentrum De Hoge Dijk

Golfschool De Hoge Dijk verzorgt golflessen in Amsterdam voor golfers van elk niveau. Zowel beginners als ervaren spelers kunnen bij onze PGA-Professionals terecht.
Nog nooit gegolfd? Wij helpen je graag bij jouw eerste stappen op weg naar het handicap-54 bewijs en verder.

De pro zal samen met jou bepalen wat je doelen zijn, al dan niet werkend met het 9-stappenplan van de NGF, en zal een programma voor je samenstellen waar jullie samen mee aan de slag gaan.

Er zijn wat ons betreft een aantal logische stappen om te nemen als je wilt starten met golf. Begin met het behalen van je baanpermissie in bijvoorbeeld een weekendcursus op De Hoge Dijk.

Na het behalen van je baanpermissie kun je bij ons een 6-weekse cursus volgen om van baanpermissie de stap naar handicap 54 te maken. Je leert in 6 weken uitgebreider de diverse slagen van het golfspel en kunt na afloop hiervan de baan in om een qualifying kaart te lopen (optioneel met de Pro). Meer info staat op de volgende pagina: 6-weekse.

Handicap 54 behaalt?? Dan is het tijd om door te pakken met bijvoorbeeld stap 3 van het NGF programma. Een intensive 12 uur durende cursus waarin verder de diepte wordt gezocht en wij in kleine groepjes (4 deelnemers) gaan werken aan je spel. Hierbij zijn 2 baanlessen inbegrepen en kijken we met de Flightscope en Trackman apparatuur hoe het gaat met de diverse balvluchten. De prijs van deze cursus is obv 4 deelnemers € 249,00 per persoon.

Ben je inmiddels op handicap 36 aangekomen en wil je verder omlaag dan kun je aanmelden voor de NGF stap 4 cursus. 12 uur intensief trainen met een groepje van 4 golfers die op hetzelfde niveau zitten en ook omlaag willen met de handicap.

De eerstvolgende data vindt u hier.

Ga je liever wat laagdrempeliger oefenen, maar wil je wel begeleiding om het op de juiste manier te doen? Sluit je dan aan bij het leukste oefenprogramma van Nederland, Oefenen met de Pro!

Uiteraard bieden wij voor iedereen ook privélessen of groepslessen (2-4 personen) bij onze PGA Professionals.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marco Knaap via 06-15439263 of per mail via Marco@golfles.net

Golflessen op De Hoge Dijk in Amsterdam

Het 9 stappenplan

Golfbaan De Hoge Dijk - Golfen in Amsterdam

Wat is het 9-stappenplan?
Met het 9-stappenplan hebben de PGA Holland en de NGF een methodiek ontwikkeld die elke golfer in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe zij/ hij zich wil ontwikkelen. De golfprofessionals van Golfacademy De Hoge Dijk zullen je stap voor stap begeleiden en je op een ontspannen, enthousiaste manier verder helpen in je leertraject.

Voor wie is het 9-stappenplan?
Het 9-stappenplan is geschikt voor iedere golfer, waarbij je spelniveau bepaalt welke stap het beste bij je past. Het volgen van deze stappen kan zowel met individuele lessen als met lessen in groepsverband (4 personen).

Praktische voorbeelden van het 9-stappenplan in groepsverband:
Voor golfers met een handicap 54 die graag een EGA handicap 36 willen halen is het mogelijk om stap 3 van het 9-stappenplan te volgen. Vanaf handicap 36 kun je ook met clubwedstrijden en NGF-competities meedoen.

Bij Golfacademy De Hoge Dijk organiseren wij maandelijks een groep die start met stap 3. Hier kunnen 4 personen aan meedoen.

Ben je inmiddels (bijna) op handicap 36 en wil je de volgende stap zetten, meld je dan aan voor NGF stap 4 waarbij onze PGA professionals je verder op weg helpen naar handicap 24.

Naast de formele training is het in toenemende mate belangrijk ook zelf veel tijd op de driving range, de pitching range en de putting green door te brengen. Oefening baart tenslotte kunst!

Een overzicht van de stappen:

Stap 3 - Van hcp 54 naar hcp 36

Voorwaarden om te beginnen aan stap 3
Om aan deze cursus deel te kunnen nemen dien je stap 1 en 2 te hebben afgerond. Dit houdt in dat je in het bezit bent van je HCP-54 pas.

Doel van stap 3
Aan het einde van stap 3 heb je handicap 36 behaald. Vanaf dit moment kan je met wedstrijden mee gaan doen!

Voorwaarden om stap 3 af te ronden
1. Je beschikt als golfer over voldoende niveau om te kunnen spelen vanaf handicap 36. Dit houdt in dat je de baan zelfstandig gemiddeld in par +2 slagen per hole kunt spelen.
2. Je dient tenminste 2 Q-kaarten van 9 holes en 1 van 18 holes te hebben gespeeld, met minimaal gemiddeld 2 stablefordpunten per hole.

Programma
– Tijdens de lessen worden de vijf basisslagen (putten, chippen, pitchen, bunker en volle swing) van het spel dieper en breder behandeld;
– Opdoen van ervaring in het spelen van de baan;
– Buiten de lessen om is het de bedoeling dat je wekelijks minimaal 3 uur zelfstandig traint;
– 6 lessen van 80 minuten;
– 2 baanlessen van 80 minuten;
– De totale duur van het programma is 8 weken
– Intensiteit van de lessen is 1x per week

Planning

Les + Onderdeel + Duur

Les 1: Flightscope analyse van je swing (80 minuten):
Les 2: Videoanalyse van je swing (80 minuten)
Les 3: Putten/ Chippen 1 en 2 & Shortgame test (80 minuten)
Les 4: Baanles 1: Course management (80 minuten)
Les 5: Pitchen & Bunker (80 minuten)
Les 6: Putten/ Chippen 1 en 2 & Pitchen (80 minuten)
Les 7: Swing van de Tee (80 minuten)
Les 8: Baanles 2: Score leren maken (80 minuten)

De cursus wordt gegeven aan groepen tot maximaal 4 deelnemers.