Open Golfclub Olympus

Het kleurrijke golfhart van Amsterdam en omstreken

Golfcentrum De Hoge Dijk

Golfclub Olympus is een toegankelijke, gezellige club die veel wedstrijden voor haar leden organiseert. Met een actief jeugdbeleid vinden spelers van alle leeftijden in de club een fijne omgeving om in clubverband recreatief te golfen of competities te spelen.

Sleutelwoord is gezelligheid, we zijn tenslotte geen golf-pro’s. De ronde wordt meestal afgesloten in de clubruimte in de Brasserie, en daar worden onder genot van een drankje de longest drives steeds langer, en de neary’s steeds korter.
Maar let op: in de competities wordt op het scherpst van de snede gestreden, of het nu stableford of strokeplay is.

De club heeft speciale aandacht voor de jeugd, met een actieve commissie die het spelplezier aanwakkert en die talent ontwikkelt.

Met de baan zo vlak naast Amsterdam heeft de club ook veel internationale leden, en is er een actieve businessclub.

We verwelkomen je graag als lid bij onze club, kom gewoon een keer lekker bij ons spelen.

Lidmaatschap

Golfbaan De Hoge Dijk - Golfen in Amsterdam

Golfclub Olympus verwelkomt je graag als nieuw lid.

Informatie over alle Olympus lidmaatschappen en voorwaarden is te verkrijgen via ledenadministratie@olympusgolf.nl of via telefoonnummer 0294-285373.

Het lidmaatschap geeft je toegang tot de wedstrijden van de club, verzorgt je NGF-handicapregistratie, èn regelt je NGF-verzekering. Het lidmaatschap loopt van 1 januari t/m 31 december.

Aanmelden
Aanmelden kan online met één van onderstaande formulieren, of door een aanmeldingsformulier af te halen aan de balie.

Aanmeldingsformulier Jeugdlidmaatschap (t/m 20 jaar)
Aanmeldingsformulier Jong Volwassenen A(21 t/m 25 jaar)
Aanmeldingsformulier Jong Volwassenen B (26 t/m 30 jaar)
Aanmeldingsformulier Volwassenen

Aanmeldingsformulier Abcoudebaan lidmaatschap

Aanmelden Handicapregistratie
Aanmelden voor enkel handicapregistratie kan met een online formulier (klik hier), of door een inschrijfformulier af te halen aan de balie.

Gespreide betaling jaarkaart via incasso
Bij je lidmaatschap van Olympus hoort een jaarkaart van de baan. De kosten van deze jaarkaart kunnen desgewenst in drie termijnen verrekend worden (per automatische incasso op 1 februari, 1 april en 1 juni). Hier wordt € 25,- administratiekosten voor in rekening gebracht.
Voor het aanvragen van dit incassoformulier stuur dan een mailtje naar: ledenadministratie@olympusgolf.nl

Tarieven 2019

Golfbaan De Hoge Dijk - Golfen in Amsterdam
Tarieven in euro's (incl. BTW): Olympus lidNGF lidJaarkaartTotaal per jaar
Gewoon lid130,0018,50948,001.096,50
Jong volwassenen (26- 30 jaar)86,0018,50700,00804,50
Jong volwassenen (21- 25 jaar)86,0018,50471,00575,50
Jeugdlid (t/m 20 jaar)43,009,00198,50250,50
Abcoudebaan lid130,0018,50375,00523,50
Abcoudebaan jeugdlid t/m 20 jaar43,009,00100,00152,00
Donateur50,00--50,00
Handicapregistratie vrije golfer (incl. NGF lidmaatschap)53,50
Handicapregistratie vrije golfer (jeugd <21 jr, incl. NGF lidmaatschap)27,00

Tassenberging
Voor je tas, trolley en accu hebben we lockers in de loods. Er zijn kleine lockers (alleen je tas), grote lockers (voor tas + trolley), grote lockers met stroom voor de trolley-accu, en tenslotte separate lockers voor accu’s.
Voor informatie over beschikbaarheid en kosten van lockers kan je bij de balie terecht.

Lidmaatschap
Bij aanmelding wordt eenmalig €100 administratiekosten in rekening gebracht.
Opzeggen van je Olympus lidmaatschap dient te geschieden vóór 1 december van het jaar voorafgaand aan het kalenderjaar waarop de opzegging betrekking op heeft.

Wedstrijden

Golfbaan De Hoge Dijk - Golfen in Amsterdam

Natuurlijk kan je lekker zelf je rondjes lopen, maar golf is leuker als je je krachten meet met je maatjes. Olympus organiseert dan ook veel wedstrijden voor haar leden.

Als je geïnteresseerd bent in gewoon gezellige rondjes, waarin naast het golf je flightgenoten en hole 19 belangrijk zijn, dan zijn er jaarlijks tientallen wedstrijden. Sommige wedstrijden zijn wekelijks, andere hebben een bij het seizoen passend thema, of er is gewoon iets geinigs bedacht.

Zoek je wat meer de competitie, ook dan heb je in het seizoen veel keus. Wekelijks zijn er competities op de maandag, woensdag en vrijdag, en er zijn natuurlijk heren-, dames- en 50plus-dagen.
Bovendien is er de maandelijkse wedstrijd om de maandbeker. Die wisselbeker is felbegeerd: niet vanwege het edelmetaal (dat ding is volgens mij van plastic), maar omdat je als winnaar ook een maand lang op de parkeerplaats naast het clubhuis mag staan…

Ja, en dan zijn er natuurlijk de clubkampioenschappen. Strokeplay, matchplay, gedurende een aantal zomerse weekends wordt hard gestreden en worden de kampioenen op de plaquettes in de clubruimte bijgeschreven.
Iedereen mag meedoen, er zijn vaak verrassende uitslagen, vooral bij matchplay.

De jeugd kan (buiten schooltijden…) met de meeste wedstrijden gewoon meedoen, en het zal je niet verrassen dat die jeugd met soepele swing vaak met mooiste prijzen naar huis gaat.

Tenslotte kan je via Olympus ook meedoen met de NGF-competitie. Jaarlijks worden veel teams samengesteld die op basis van hun spelniveau in een NGF-poule worden ingedeeld. In het voorjaar speel je dan tegen vier andere teams, en houd je op hun banen de eer van Olympus hoog.

NGF competitie

Golfbaan De Hoge Dijk - Golfen in Amsterdam

Informatie voor bezoekende clubs in het kader van de NGF-competitie

 

Voorspelen

Voor het spelen van een oefenronde dient, om zeker te zijn van starttijden, 4 weken van tevoren telefonisch contact opgenomen te worden met de receptie van De Hoge Dijk via 0294-281241.
Voorspelen is alleen mogelijk op doordeweekse dagen. De greenfee van deelnemers die niet tenminste 24 uur van tevoren zijn afgemeld zijn wij genoodzaakt aan u door te berekenen.

De tegenstanders van dames 1 en heren 1 36 holes en jeugdteams mogen gratis voorspelen op basis van wederkerigheid. Voor de overige teams gelden de  kosten voor een introducé  (€32,50). Dit is ook op basis van wederkerigheid.

Attentie: “SOFT SPIKES” zijn verplicht op Olympus.

 

Handicarts

Voor het reserveren van handicarts tijdens de competitie kunnen de captains contact opnemen met de receptie van De Hoge Dijk via 0294-281241.

 

Horeca

In het restaurant “Brasserie De Hoge Dijk” worden de teams ontvangen met een lekker kopje koffie en wordt een gevarieerd lunchbuffet aangeboden. Na de aangeklede borrel kan men gebruik maken van een gezellig diner.

 

Starttijden NGF-competitie bij Olympus

Zie Schema starttijden en captains NGF competitie 2019 Olympus.

Samenwerkende golfbanen

Golfbaan De Hoge Dijk - Golfen in Amsterdam

Golfbaan De Hoge Dijk is aangesloten bij de ‘Samenwerkende Golfbanen Nederland’ (SGNL). Leden van de aangesloten banen kunnen tegen een gereduceerde greenfee op elkaars banen spelen. Die greenfee geldt voor alle dagen van de week, dus ook in het weeken.
De SGNL-greenfee op alle banen is €40,-, m.u.v. Bleijenbeek en Welderen (die zijn €44,40, inclusief 1 consumptie).

Als Olympuslid kan je dus tegen een aantrekkelijke tarief op de volgende banen spelen:

Je kunt zelf een starttijd bij de betreffende banen reserveren onder vermelding van je lidmaatschap bij Olympus.

Sponsors

Golfbaan De Hoge Dijk - Golfen in Amsterdam

Golfcentrum De Hoge Dijk (Olympus) op Leadingcourses.com