Jeugd

Golfbaan De Hoge Dijk - Golfen in Amsterdam

Olympus heeft een actief jeugdbeleid. De jeugdcommissie begeleidt de kids intensief, en zorgt dat het plezier in het spel voorop staat.
Zolang de jonge beginners het gewoon leuk vinden, ontwikkelen ze spelenderwijs de juiste techniek, daarbij geholpen door de lessen van de golfschool en het oefenen o.l.v. de ouders. Natuurlijk is er ook aandacht voor de veiligheid en de regels in de baan. En de ouders helpen actief mee om het programma vorm te geven.

De jeugd heeft haar eigen lestijden en eigen wedstrijden, in groepjes die bij elkaar passen qua leeftijd en spelniveau. Dit gebeurt uiteraard allemaal op tijden buiten de gebruikelijke schooluren. De jeugdcommissie volgt de ontwikkelingen van de spelers door middel van testen, en zal talenten tijdig ontdekken. Voor hen heeft Olympus een speciaal talentenprogramma in de winter. De NGF heeft ons jeugdprogramma gecertificeerd als ‘Committed to Jeugd’, wat inhoudt dat het voldoet aan de hoogste eisen.

Daarnaast staan de wedstrijden van Olympus ook open voor onze jonge clubleden. Het zal niet de eerste keer zijn dat een wekelijkse competitiewedstrijd, een maandbeker, of zelfs een clubkampioenschap wordt gewonnen door iemand zonder rijbewijs…

 

Golf is een fijne afwisseling van alle drukte en spanning rond huiswerk en toetsen. Het is een fijne vorm van ‘buiten spelen’ waarbij ze belangrijke sociale vaardigheden ontwikkelen in een groepje met leeftijdsgenoten. Zo ontstaan er vaak vriendschappen voor het leven. Vriendschappen met elkaar, en vriendschap met de sport!

Golfclub Olympus Jeugd