The Open: verslag en uitslagen

Op misschien wel de mooiste golfbaan van Amsterdam en omstreken  de Hoge Dijk vond afgelopen zondag de tweede editie van Olympus Open plaats.  Een golfwedstrijd de op de kalender staat van de Nederlandse Golf Federatie en open is voor iedereen met een handicap van 36 of lager. Juist golfers van buiten Olympus werden uitgenodigd om mee te doen aan deze wedstrijd. Op deze manier wil Olympus zijn open karakter graag laten zien aan golfers van Amsterdam en omstreken.

Met ruim tachtig deelnemers verdeeld in twee categorie streden om de “Gouden Amsterdammer”. Tevens waren er vele culinaire prijzen van Amsterdamse herkomst beschikbaar gesteld door sponsors als The Bastard keramische BBQ’s, Amsterdammetje Korenwijn flessen, TUYYO wijnen en Kesbeke tafelzuren. Niet gek dat deze open golfwedstrijd tot de laatste plek stijf was volgeboekt.

Het weer was zonnig en droog met af en toe een beetje wind. De 18 holes van golfbaan De Hoge Dijk lagen er meer dan perfect bij voor een spannende wedstrijd.
De winnaars van de tweede editie Olympus Open in twee categorieën waren als volgt:

Uitslag strokeplay handicap 0 t/m 18,4

  1. Chi Kwong Wu    66 slagen
  2. Max Schnitzer     69 slagen
  3. Raymond Kuiper 70 slagen

Uitslag stableford handicap 18,5 t/m 36

  1. Lucia Stein 37 stableford punten
  2. Joost Timp 36 stableford punten
  3. Gerda Driessen- Poortvliet 35 stableford punten

Na afloop vond onder het genot van een prima BBQ de prijsuitreiking plaats die erg gezellig en feestelijk was mede door het optreden van een DJ. Kortom, Open golfclub Olympus kan terugkijken op een succesvol Open dat volgend jaar zeker opnieuw gespeeld gaat worden op golfbaan de Hoge Dijk in Amsterdam Zuidoost.

Op de foto: Open winnaar CHi Kwong Wu ontvangt de Gouden Amsterdammer uit handen van Olympus bestuurslid Frank de Bruin.