Verbouwingen!

2 februari 2018

Beste Olympusleden,

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien, zijn de externe websites van de club, de baan, de brasserie en de golfschool met de komst van het nieuwe logo samengevoegd in een gezamenlijk nieuw jasje. Deze nieuwe “look & feel” maakt niet alleen dat eenheid en samenwerking beter uitgedragen worden, de website is ook sneller en toegankelijker geworden.

En aangezien we vlakbij een metropool zitten en veel internationale leden hebben, is tevens de site in z’n geheel vertaald naar het Engels. We zijn hierin uniek: geen enkele baan/club rond Amsterdam heeft een volledige Engelstalige website (nee, zelfs die ene “internationale” niet…).

De komende maanden gaan we gezamenlijk een tweetal andere belangrijke zaken verbeteren.

1. Olympus interne website live per april
Samen met golfcentrum De Hoge Dijk gaan we de nieuwe externe website, die sinds begin januari live is, verder uitbreiden met een vernieuwde interne site. Mede door de wet persoonsgegevens (die in mei actief wordt), moeten we een aantal gegevens achter een login plaatsen. Dat was een reden om met een vakkundig en breed ledenteam te kijken naar de verschillende aanbieders van golf-software in Nederland.
Besloten is om afscheid te nemen van Proware en te kiezen voor E-Golf4u. Reden? Een beter en vooral gebruiksvriendelijker programma, dat al bij ruim 100 golfclubs in gebruik is. Bovendien heeft het een veel aantrekkelijker prijs.

Echter “elk voordeel heeft zijn nadeel”, zoals de grote filosoof Johan Cruijff ooit stelde. De komende twee maanden gaan we gebruiken om commissies en leden wegwijs te maken met dit nieuwe programma, teneinde de overgang zo soepel mogelijk voor iedereen te laten verlopen.
Medio maart komen er meerdere workshops voor commissies die actief werken met de Olympus site. Ook voor leden zullen we een avond beleggen om alle mogelijkheden op een leuke manier uit te leggen. Doel is dat de nieuwe interne Olympus site uiterlijk per 14 april live zal gaan.

2. Verbouwing ingang, integratie golfshop en balie
De ingang van ons clubhuis is verre van ideaal, en ook was er de wens om de golfshop en de balie te combineren. Beide zaken gaan we nu aanpakken. Een deel van de brasserie wordt omgebouwd tot golfshop. Tevens wordt de balie ruimer en vriendelijker opgezet. Straks kun je dus in één moeite je starttijd, golfles èn nieuwe golfpolo regelen.

Ook hier geldt weer de wijsheid van Johan Cruijff. Nadeel is dat de balie vanaf zaterdag 3 februari tijdelijk verplaatst wordt naar het gebouw waar nu de golfshop zit. Tevens zullen we door de werkzaamheden enige tijd een rommelige ingang naar de brasserie hebben. Voordeel is dat de nieuwe mooie en ruimere ingang, balie en golfshop al per 14 april gereed zullen zijn.

 

In de wetenschap dat beide uitdagingen snel gaan verlopen, en we dus niet al te lang onder het bouwstof zitten, hopen we op jullie medewerking en begrip.
De komende twee maanden zullen we alle leden zo goed mogelijk op de hoogte houden van de vorderingen, inclusief aankondiging van de data voor workshops. Mochten er vragen, opmerkingen of suggesties zijn laat het ons zeker even weten.

Met sportieve groet van het bestuur van Olympus,
Gerda, Jules, Margriet, Marc, John, Bas, Frank